2021-2022 Güz Dönemi İngilizce I Dersi Mazeret Sınavı Hakkında | Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

2021-2022 Güz Dönemi İngilizce I Dersi Mazeret Sınavı Hakkında

2021-2022 Güz Dönemi İngilizce I Dersi Mazeret Sınavı Hakkında

2021-2022 Güz Dönemi İngilizce I Dersi Mazeret Sınavı

2021-2022 Eğitim Öğretim Güz yarıyılında verilen İngilizce I dersinin vize sınavına giremeyen öğrenciler için yapılacak mazeret sınavına ilişkin bilgiler ve dikkat edilecek hususlar aşağıda yer almaktadır.

Sınav Tarihi: 27.11.2021
Sınav Saati: 11:00 – 11:45 arasında giriş yapılabilir ancak sınav başlatıldıktan sonra sınav süresi 25 dakikadır. Sınava hangi dakikada başladığınıza bakılmaksızın oturum 11.45’te sonlandırılacaktır.
Sınav Süresi: 25 dk
Sınav Şekli: OYS üzerinden ONLINE (https://oys.hku.edu.tr/ )
!!! Önemli: OYS’de derse kayıtlı olmadığı için sınava giremeyen öğrencilerin; ilgili derslerinin kodunu ve adını belirterek bilgi işleme veya danışmanlarına ulaşıp sınıfa kayıtlarını sağlamaları gerekmektedir.

Sevgili öğrencilerimiz,
Online sınavlarınızda yaşanabilecek teknik problemleri önlemek için aşağıda yer alan önerileri dikkate alınız. Sınavlarınızda başarılar dileriz.

1- Sınav gününden önce OYS (oys.hku.edu.tr) üzerinden paylaşılmış olan sınavı görüp göremediğinizi muhakkak kontrol edip problem olması durumunda bölüm, isim soyisim ve öğrenci no belirterek ders hocanız ile iletişime geçiniz. (gsema.kilinc@hku.edu.tr)
2- Online sınavınız başlamadan en az 15-20 dakika önce sistemi açınız. Sınavınızı başlatma butonuna bastıktan sonra geri sayım sayacı devreye girecek ve sınavınız bu sayaç sıfırlandığında başlayacaktır. Bu şekilde sistemdeki yığılmaları engellemiş ve olası donma problemlerinin önüne geçmiş olabilirsiniz.
3- Sınavınızı tamamlamadan önce internet bağlantınızın kopması halinde, sınavı tamamlamadan sistemden çıkış yapmış olursunuz. Bu sorunu önlemek için, tablet, cep telefonu vb. araçları alternatif olarak yanınızda bulundurunuz. Ve farklı internet bağlantısı alternatifinizin de olmasına dikkat ediniz. Eğer evde yeterli bir internet alt yapınız yoksa, üniversitemize gelerek, okulun internet alt yapısından da faydalanabilirsiniz. Böyle bir sorun yaşamanız durumunda, bağlantı probleminizi gidererek sisteme giriş yaparsanız sınavınız kaldığı yerden devam edecektir.
4- Sınavınızı tamamladıktan sonra, sistemde sınavınızın tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin bir bildirim göreceksiniz. Bu şekilde, sınavınızın başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edebilirsiniz.
5- Çoktan seçmeli sınavlarınızda sonraki soruya geçememe, soruyu işaretleyememe, soruyu görememe gibi sorunlar ile dosya yüklemeli sınavlarda dosyayı yükleme sırasında sistemin donması veya dosyanın yüklenememesi gibi sorunlar sizin internet servis sağlayıcınızdan veya sunuculardan kaynaklı internet bağlantı problemi yaşadığınızı gösterir. Bu durumda alternatif bir araç yoluyla internete yeniden bağlanıp sınava kaldığınız yerden devam etmeyi deneyebilirsiniz. Aynı zamanda vakit kaybetmeden dersin öğretim elemanını durumdan haberdar etmeniz ve sorunu belgelendirmeniz çok büyük önem taşımaktadır.