TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022-2 dönem kapsamında Fakültemiz bölümlerinden üretilen 13 proje desteklenmiştir.
Araştırma projeleriyle araştırma ekosistemine adım atacak olan üniversite öğrencilerimizi ve danışman öğretim elemanlarımızı tebrik ederiz.
Öğrenci | Danışman | Bölüm | Proje Adı |
B******* N***** | B**** K********* O*** | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Hamburger Köftesi Üretiminde Domates Posası Kullanım İmkânlarının Araştırılması |
M***** C** A***** | Z***** P***** Ö*** | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Araştırma Önerisinin Başlığı: Fenilketonüri Hastaları İçin Düşük Proteinli Dondurma Üretimi, İçeriğinin Voltametrik Yöntemle Belirlenmesi Ve Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi |
E** Ş**** | H**** Y**** A**** | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Eğitim Ortamlarında Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları: Etkileşimli Mutfak |
G**** P**** | H**** Y**** A**** | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Antepfıstığı Kabuğunun Derisinden Reçel Yapımı |
U*** B**** K****** | F**** H*** Ç**** | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Çeşnili Zeytin Tozu Özelliklerinin Araştırılması Ve Model Bir Gıdada Kullanımı |
İ*** M***** | B**** K********* O*** | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Hindi Nugget Üretimi Ve Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi |
A*** Y******* | F***** B****** | Gastronomi Ve Mutfak Sanatları | Dijital Atıksız Mutfak Rehberi |
F**** Z**** D**** | F***** B****** | Gastronomi Ve Mutfak Sanatları | Gastronomide Kadın Olmak |
C**** Ö***** | İ*** K*** | Mimarlık | Enstalasyon Sanatı İle Atık Malzemelerin Değerlendirilmesi Bağlamında İç Mekâna Estetik Kazandırma |
N***** N*** K** | İ*** K*** | Mimarlık | Gaziantep Gezi Rotası (Gaziantep?İ Kendin Bul Kendin Yaşa Kendin Gez) |
B****** A**** Ç**** | M**** A*** | Mimarlık | Çocuk İşçilere Yönelik İyileştirme Modeli |
M***** G***** | İ*** K*** | Mimarlık | Mimarlık Eğitiminde Sanal Sınıf Kapsamında 360 Oda Tasarımı |
B**** S* B*** | M*** S***** S********* | Mimarlık | Yükseköğretim Yapılarında Mekân Dizilimi Yöntemiyle Ulaşılabilirlik Değerlendirilmesi |